7.12.06

Julas bakside

Julegløgg, pepperkake og klementina. D e d so stend i haudet på folk flest no for tida. Hadde d berre vør så vel at virkeligheten kun romma d, så hadde førjulstida vør ei fryd. I dag avla ej min kanskje tidenes dårligste eksamens-besvarelse. Og feig som ej e, legg ej masse av skylda på universitetet, som lurte oss t å øve på gamle eksamenssett, for d e så go eksamenstrening. Men så kjem ej på eksamen, og der e haugen på me oppgåvetypa ej aldri he sett i noke eksamenssett før. Møkkainstitusjon! Lenge leve fysikklærern frå Vestborg som på glimrande jærsk uttalte før kvar prøve: "Les den sida der, rekn dei og dei oppgåvene, og pugg eksempelet på den sida her, så får dokke 6."

Også julebakst, juletrim (les: spasertur me jente rundt Sognsvann) og julevask e noken av julas harde realiteta. Julebakst e forøvrig kosli, så "hard" i ditte tilfellet spela på konsistensen t kakene (vel, noken typa julemenn e for så vidt mjuke, men dei får ver unntaket frå regeln). Ette ei long økt me julevask, e d vel fortjent at en kan slå sej ned i den julefarga salongen, sette på julemusikk (D e faktisk d PCn på d bildet der gjer. For datanerding på et julepynta salongbord i førjulstida e litt ufint syns ej), sette sej tebake, sjå på juletelysa i juletelysestakane og nyte Freias fantastiske kakao-produkt i fast form og en kopp deilig, akkurat passe heit kaffi. Før d ber t Storsalen på julekonsert me Mosaic. Ej e spent.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stakkars Bjørnar... Herr Risa er en god mann og i fjor hadde vi faktisk en sånn lærer. Vi fikk nøyaktig samme eksamen som de hadde hatt året før. Han sa noe sånt som at: "Det er ikke vits i å ta ansvaret for å utdanne landmålere for så å stryke dem"

Bjørnar sa...

Vilje, hansma, d e d d handla om ;)
God jul!