15.1.10

Kjære dagbok!

I dag fekk ej den store glede av å besøke det gambiske universitetet. Lamin, min nye venn og samarbeids-partner i det gambiske helsevesenet, va én av fleire som he vør på et vekes kurs i handtering av Joomla (publiseringsverktøy for nettside). Interessant opplevelse å observere pc-kunnskapen t dei lokale! Men seansen varte og rakk, så halvveis i ei 15 mins pause bestemte ej mej for å ta en tur ut for å finne en matbit. En halvtimes tid seinare kom ej tebake t klasserommet, og då va d fremdeles pause! Africa, sweet Africa! Då neste seanse va ferdig, vart d annonsert en times pause, så då bestemte ej mej for å stikke "heim" og finne tak i Demba - en fyr som va keen på å finne på et kvart. Lamin satte mej på en taxi og forklarte han veien. Då ej vart satt av i et kryss, hadde ej ikkje den fjernaste anelse om kar ej va, så ej fann et landemerke (en internett-kafé) og ringte Lamin og forklarte kor ej va. Han forsto d faktisk og losa mej tebake t d krysset ej va satt av i av taxin. Som va 20m frå porten til bakgården der ej bor...

Ette kvart fekk ej tak i Demba, og han tok mej me på en rundtur i dei lokale bakgatene på en liten handletur. Ingen gatenavn, dei små "husa" me bølgeblekk ser kliss like ut (for mine aue), så korsen folk finn fram her, e for mej et lite mysterium. Oss stakk innom gjestehuset og dumpa tinga, og ej benytta anledninga t å servere han julebrød. Tenkte han kunne få smake litt. Han tenkte nok annerledes, for han åt rubbel og bit! Me rosine og sukat! Og hevda han likte d til og me. Måtte jo sei at ej hadde laga d sjøl, og då gjor han mellomstore aue. Menn laga jo ikkje mat!

Ej hadde lest om tamme krokodille på nettet, så ej sa at ej kunne tenke mej å sjå dei. Og d va veldig greit, for d va jo like i nabolaget. Ette nok en gatelabyrint va oss plutselig der. Og d va virkelig fascinerande! Så slappe krokodille! "Don't worry! They eat fish, not you," sa en av guidane der, så d va berre å klappe dei. Og ville en ha dei t å flytte sej, va d berre å knipe dei litt i låret. Ei herlig blanding av frykt og ekstase. Anbefalast! :)

2 kommentarer:

Leiv Magnus sa...

Ok Bears, det der var kult. Du er min helt nest etter bestefaren min. Men han skøt en hyene som snek seg rundt teltet han sov i, midt på natta. Vanskelig å konkurrere ut det.

Bjørnar sa...

Bestefaren din e min helt!