17.1.10

Lokal lunsj


I Gambia et en tre måltid om dagen: Frokost, lunsj og middag. Men utifrå type mat og tidspunkt dei bli inntatt på, så kan d meir sammenlignast med brønsj, middag og kvelds. Frokost e brødmat, middag e ris og noke attåt (stort sett fisk), mens middag kan ver alt frå brødmat til "vanlig" middagsmat. Dei siste dagane he ej vør så heldig at ej he fått servert lunsj på lokalt vis. Då samlast en rundt en blikkbalje med kvar si skei - så longt d rekk - og forsyne sej frå samme matfat i et afriansk, bedagelig tempo. I dag kom ej over to stk som sat og åt, og då va ej pent nødt til å sette mej ned og joine Buba og Saul. D va ingen fleire skeie igjen, så ej fekk den Saul satt og åt med. Med største selvfølge sku ej berre sette mej ned og begynne å ete me den. Så ej gjor selvfølgelig d. Med største selvfølge! Uten å skjere ei mine. Men d va godt då! Sjølv om d va fisk. Masse krydder på all mat her! I kveld fekk ej servert barbeque me. D gjekk litt meir ryddig for sej - alle fekk kvar sin porsjon på kvart sitt fat med tilhøyrande bestikk. Men d va himla sterkt, så ej måtte bruke litt tid mellom tyggene og hive ette luft og kjøle ned etarhòlet med vatn. Men du og du kor godt d va! Må sørge for å få me mej en del oppskrifte heim igjen.

2 kommentarer:

Leiv Magnus sa...

Sweeet. Dette liker jeg Bears. Langt i fra vestens steriliserte bakteriehysteri.

Bjørnar sa...

Mmhmm. Må innrømme ej e småskeptisk. Men må berre bite tennene sammen og fokusere på smaken, og la tankane på andre sitt slev og pandemisk dråpesmitte vente t maten e fordøyd. D smaka godt då! :)